LOUISE L. HAY – POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA

Louise L. Hay – Poţi să-ţi vindeci viaţa
Louise Hay este o autoare foarte cunoscută în întrega lume care adevenit celebră prin această carte în care sunt prezentate bolile şicauzele lor spirituale. Legătura care există între minte, spirit şi corpeste indisolubilă, iar atunci când avem o boală, chiar şi incurabilă,cauza ei trebuie căutată mult mai adânc decât în corp. Potrivit autoarei, odată ce ai identificat cauza spirituală a bolii tale, şanseletale de vindecare cresc enorm. Adevărata vindecare stă în schimbarea felului de a gândi, altfel vindecarea prin medicamente este doar temporară sau chiar ineficientă.Cartea
Poţi să-ţi vindeci viaţa abordează un nou mod de a priviviaţa şi anume
prin ochii iubirii şi ai iertării.
Aceasta conţine printre numeroasele vorbe de înţelepciune şi o listă cu bolile cele mai cunoscute, cu posibilele cauze şi cu vindecarea lor cu ajutorul afirmaţiilor pozitive.
Louise L. Hay este adepta schimbării prin puterea afirmaţiilor, motivpentru care prezintă şi în carte o serie de afirmaţii pozitive menite săte ajute să înlături tiparele gândurilor negative cu care e obişnuitămintea ta. Ea a conceput această carte ca o şedinţă de vindecare, cu o recomandare de exerciţii, iar fiecare capitol al cărţii se încheie cu un„tratament” format din afirmaţii pentru vindecare.
Autoarea a înţeles foarte bine viziunea medicinii holistice, astfel termenul de „vindecare” înseamnă mult mai mult decât acela de avindeca un corp, dat fiind faptul că trupul nu este decât suprafaţa,carcasa spiritului. Dacă spiritul tău e intoxicat cu o gândire negativă sau egoistă, mai devreme sau mai târziu se va vedea la suprafaţă,adică în corp.
Iată câteva dintre ideile relevante ale cărţii :
„Viaţa se schimbă în permanenţă. Nu există început şi sfârşit, ci doar o reciclare constantă a substanţei şi a experienţelor. Viaţa nu este niciodată statică sau stagnantă, întrucât fiecare moment este mereu nou.”
Viaţa este extrem de simplă: noi primim întotdeauna ceea ce dăruim.
Suntem responsabili pentru tot ceea ce se petrece în viaţa noastră,indiferent că e bun sau rău
Gândurile pe care le emitem şi cuvintele pe care le rostim dau naştere experienţelor cu care ne confruntăm
Dacă afirmaţia următoare ţi se pare cunoscută, nu ezita să începi să o înlocuieşti: „Ceilalţi oameni încearcă să îmi controleze viaţa” cu „Ceilalţi oameni mă ajută întotdeauna să progresez”.Majoritatea oamenilor au idei naive legate de ei înşişi şi prea multe reguli rigide despre felul în care „ar trebui” să îşi trăiască viaţa.
Încă din primii ani de viaţă, începem să ne comportăm prin a imita viaţa adulţilor din jurul nostru.
Din păcate mulţi oameni se tratează singuri aşa cum au fost trataţi la rândul lor de către părinţi şi se acuză în interior aşa cum făceau părinţii cu ei.
Dacă îţi examinezi retroactiv propria viaţă, vei observa de câte ori ai repetat aceleaşi experienţe precum părinţii tăi.
Dacă ai ajuns în această situaţie pentru ideile inoculate de părinţi, nu ecazul să-i acuzi: „Noi suntem victimele unor victime , iar ei nu ar fi putut să ne înveţe altceva decât au învăţat ei înşişi de la părinţii lor. De fapt, eiau fost nişte oameni la fel de speriaţi ca şi tine”.
Noi ne alegem părinţii înainte de a ne naşte, am căutat acei părinţicare să reflecte cel mai bine
tiparul mental asupra căruia trebuie sălucrăm în acestă viaţă
.
„Convingerile noastre nu sunt altceva decât gânduri susţinute o vreme foarte îndelungată. Oricare ar fi ele, noi nu avem niciun motiv să rămânem ancoraţi în durerea noastră. Trecutul nu mai are nicio putere asupra noastră.”
Îţi vine să crezi sau nu, noi ne alegem singuri gândurile.
Un gând nu ajunge să ne domine decît dacă noi l-am ales şi i-am datacces. Multe din gânduri le refuzăm: „Gândeşte-te cât de des ai refuzat să emiţi gânduri pozitive legate de tine însuţi!”. De ce refuzăm gândurilepozitive?.
Încetează să te mai critici pe tine şi pe ceilalţi, pentru că indiferent ceai face, întotdeauna se poate găsi ceva de criticat.
Resentimentele, (auto)critica excesivă, vinovăţia şi teama generează cele mai multe probleme din viaţa oamenilor şi celemai multe boli.
Acestea sunt cauza majorităţii bolilor din viaţa oamenilor, ele se nascdin condamnarea celor din jur şi din lipsa asumării responsabilităţii pentrupropriile fapte.
Astfel, resentimenetele susţinute îndelung duc la cancer, critica şi autocritica duce la artrită, vinovăţia duce la dureri, teama şi tensiunea duce la ulcer şi dureri de picioare, etc.
Îţi poţi schimba oricând atitudinea faţă de trecut, întrucât e o prostie să te pedepseşti singur pentru rană pe care ţi-a produs-o cineva cu multtimp în urmă; dacă nu-l poţi ierta, tot ţie îţi faci rău în primul rând.  Vezi FILMUL AICI

Lasă un comentariu