Romania bagata pana in gat in conflictul cu Iranul

Romania bagata pana in gat in conflictul cu Iranul

Armada formata din 10 vase de razboi americane, plus inca doua – unul german si unul israelian – care a tranzitat Canalul Suez pe 18 iunie, a ajuns in Golful Persic, relateaza Debkafile citand surse militare. Inainte de asta, insa, intre 6 si 10 iunie, portavionul Harry S. Truman a executat un exercitiu secret de interceptare a atacurilor cu rachete iraniene, siriene si ale Hezbollahului impotriva tintelor americane si israeliene din Orientul Mijlociu.

Exercitiul a avut loc la 50 de mile in largul coastelor de sud-vest ale Israelului. Flota condusa de USS Truman s-a indreptat ulterior spre Golful Persic, insotita de o nava israeliana purtatoare de rachete (neidentificata) si de fregata germana FGS Hessen F221.

Cinci zile si cinci nopti, cele 60 de avioane de lupta si bombardament F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de distrugere a unor tinte fixate de aviatia israeliana in Desertul Negev, la sud-est de Be’er Sheva – una ditre cele mai mari baze aeriene. Exercitiul a survenit desfasurarii a numeroase rachete Scud ale Hezbollahului, la granita cu Libanul.

Aplicatia a inclus si avioane F-16 care au aterizat pe aeroporturi militare ale Aviatiei israeliene, venind de la baze din Germania si Romania, pentru realimentare, si decoland insotite de bombardiere israeliene pentru a exersa misiuni de lupta deasupra Marii Rosii si Marii Mediterane. Echipajele s-au antrenat atat pentru bombardamente, cat si pentru lupte aeriene, in vederea unui conflict iminent cu Iranul.

Sursa agentia.org

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s