CENZURA INTERNETULUI

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Blogosfera americană devine din ce în ce mai „virală” cu privire la o propunere avansată la întâlnirea recentă de la Forumul Economic ce a avut loc la Davos, de către Craig Mundie, şef al Cercetării şi Strategiei la Microsoft, prin care susţinea introducerea unui echivalent al „carnetului de şofer” pentru accesul la internet. Acest apel totalitar a fost susţinut prin articole şi posturi pe blog în revista Time şi în ziarul  New York Times.

După cum bloggerii nu au întârziat să sublinieze, sistemul propus este foarte asemănător cu cel pe care guvernul chinez l-a abandonat cu ezitare pe motiv că ar fi prea represiv. Era inevitabil ca, mai devreme sau mai târziu, obişnuita alianţă „neortodoxă” dintre totalitariştii guvernamentali şi marile afaceri va încerca să pună capăt blogosferei democrate şi libere pentru toţi. Naţiunile Unite arată acelaşi interes în mişcarea de eliminare a libertăţii de opinie.

Cea mai recentă revoltă în blogosferă care a rezultat în răsturnarea consensului despre încălzirea globală a concentrat atenţia conducătorilor noştri mai acut asupra acestei provocări enervante pentru controlul lor totalitarist. „Ce va fi în continuare?” probabil că se întreabă. Imigrare fără restricţii? Taxarea punitivă? Chiar Uniunea Europeană? Cu iloţii care exploatează lacuna din Cortina PC, care altfel a fost fără scrupule trasă peste libertatea de expresie, internetul reprezintă o forţă subversivă periculoasă, îndeplinind în Vest rolul care a fost deţinut de către publicaţiile clandestine din interiorul Uniunii Sovietice.

Protestatarii americani vociferează cel mai puternic în apărarea drepturilor proprii pentru că aceasta este cultura lor. Unii dintre ei susţin că britanicii sunt periculos de indiferenţi în legătură cu potenţialul de cenzură pe termen lung al aşa-numitului proiect de lege pentru Economia Digitală care este strecurat în Parlament de către Lordul  Mandelson. Concluzia pe care o trag este aceea că, la fel cum britanicii s-au conformat domol legislaţiei cu privire la arme, prin care s-a ajuns la situaţia unde „doar băieţii răi au arme”, s-ar putea să ne îndreptăm somnambulii către sclavia pe internet.

Tehnica este familiară. Puterile actuale permit dezvoltarea unei situaţii scandaloase, prin care nu există nicio tentativă serioasă a poliţiei de stopare a pedofiliei, pornografiei şi activităţilor criminale pe internet. Apoi autorităţile folosesc scuza interesului pentru siguranţa cetăţenilor pentru a reacţiona exagerat şi pentru a impune măsuri de control draconice de protejare a cetăţenilor de rând, dar aceste măsuri sunt de regulă eludate de către criminali. Este un scenariu familiar în offline, la fel ca şi în spaţiul cibernetic.

Un „carnet de şofer” pentru internet va fi ca un „Crăciun zilnic” pentru cei obsedaţi după control. Poate fi uşor de imaginat ce criteriu va fi aplicat pentru licenţierea aplicaţiilor. (Nume?  Delingpole…? Ce ai făcut? Am numărul tău, amice – tu eşti tipul care îi hrăneşte pe copiii inuiţi cu fripturi din carne de urs polar. Licenţă pentru Internet? Nu sunt nebun! Nici gând, amice, nu merită să-mi pierd slujba dacă sunt văzut vorbind cu tine…”).

Fără internet, „consensul” complet fictiv despre încălzirea globală va fi în continuare necontestat, puterea statului va creşte masiv, 54.000 de miliarde de dolari din banii plătitorilor de taxe vestici vor curge în cuferele companiilor de carbon (virtuale), iar vieţile oamenilor vor deveni nefericite din cauza restricţiilor totalitare impuse pentru a contracara o ameninţare inexistentă. Eu prevăd că dreptul la anonimitate pe internet va deveni una dintre cele mai contestate probleme din următoarea decadă. Este cazul să vă temeţi foarte tare …

Sursa : saccsiv.wordpress

Un gând despre „CENZURA INTERNETULUI

  1. pana la urma tot cu razbel se lasa ! pana la urma cred ca e bine sa avem cate un sniper fiecare si cand mai apare cate un individ cu cate o idee d-asta desteapta, pac poc trimis pe lumea cealalta pana vor incepe sa cantareasca ce e mai important, viatza lor sau banii si puterea !

Lasă un comentariu