Medvedev: Un atac israelian asupra Iranului ar putea duce la un război nuclear

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a avertizat Israelul că un atac militar al acestei ţări împotriva Iranului ar putea duce la un război nuclear şi la un dezastru global, relatează RIA Novosti, în pagina electronică de luni.

Statele Unite şi Israelul au refuzat să excludă posibilitatea unei acţiuni militare împotriva Iranului, dacă măsurile diplomatice eşuează, în dosarul programului nuclear al Teheranului.

Într-un interviu pentru ABC News, liderul rus a declarat că un atac asupra Iranului ar fi “cel mai prost scenariu” în Orientul Mijlociu, deoarece “toate statele sunt atât de apropiate, încât nimeni nu va fi neafectat”.

“Dacă un conflict de acest fel are loc şi va exista un atac, atunci ne putem aştepta la orice, inclusiv la folosirea de arme nucleare. Iar atacurile nucleare în Orientul Mijlociu înseamnă o catastrofă globală. Multe decese”, a spus Medvedev.

Preşedintele rus a adăugat că nu ştie dacă Israelul va decide să efectueze un atac aerian împotriva Iranului.

“Israelienii îşi conduc propria politică. Am o relaţie bună cu preşedintele şi premierul Israelului. Dar ei sunt persoane independente. Şi aş spune că, în legătură cu multe subiecte, ei îşi apără poziţiile neclintite”, a spus el.

“Statele Unite au observat recent dovada acestui fapt”, a adăugat el, într-o referire la problema construirii de noi locuinţe israeliene în Ierusalimul de Est.

Speranţele găsirii unei soluţii la conflictul palestiniano-israelian au suferit o lovitură serioasă după decizia recentă a Israelului de a construi 1.600 de locuinţe pentru familiile israeliene din Ierusalimul de Est, considerat teritoriu ocupat, potrivit dreptului internaţional. Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să reprezinte capitala viitorului lor stat.

Sursa : mediafax.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s