Nicolas Sarkozy va propune UE atacuri aeriene punctuale în Libia

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, va propune partenerilor săi din Uniunea Europeană “atacuri aeriene punctuale” în Libia, precum şi bruierea sistemelor de transmisie ale comandamentului colonelului Muammar Kadhafi, a declarat joi o sursă apropiată dosarului.

Nicolas Sarkozy va propune UE atacuri aeriene punctuale în Libia / FOTO: karadeniz-press.ro
Imaginea 1/1

Preşedintele Nicolas Sarkozy va propune atacuri în trei puncte din Libia. Acestea vizează aeroportul militar din Sirt, situat la 500 de kilometri est de Tripoli, cel din Sebha, din sudul ţării, în apropiere de frontiera cu Ciadul, dar şi tabăra de la Bab al-Azizia, centrul de comandamentul al lui Muammar Kadhafi la Tripoli.

Palatul Elysee nu a confirmat aceste informaţii. “Nu suntem acolo. Vom cere autorizaţii juridice pentru a împiedica folosirea forţei de către Kadhafi”, a precizat preşedinţia, subliniind riscurile unui “veto rus şi chinez”.

“Dacă va trebui să acţionăm rapid, este nevoie de o rezoluţie a ONU”, dar este dificil “pentru moment” să obţinem votarea unei asemenea rezoluţii, potrivit unei surse diplomatice.

“Pentru a împiedica zborurile libiene, putem bombarda piste de decolare de exemplu. Este un exemplu din zece posibilităţi. Există o întreagă gamă, militarii trebuie să spună care este cea mai bună”, a adăugat această sursă diplomatică.

Unul dintre membrii delegaţiei Consiliului Naţional de Tranziţie, format de opoziţia libiană, primit joi dimineaţă la Palatul Elysee, i-a sugerat preşedintelui francez să “bruieze sistemul de transmisie” al comandamentului lui Muammar Kadhafi. “Este o idee bună”, a răspuns Sarkozy, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa  :realitatea.net

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: