Incalzirea Golbala- o greseala

Topirea ghetarilor din Himalaya pana in 2035- “O greseala umana “

Indianul Rajendra Pachauri, seful Grupului interguvernamental de experti in evolutia climei (GIEC), a recunoscut oficial, sambata, ca previziunile privind topirea ghetarilor din Himalaya pana in 2035 au reprezentat “o regretabila eroare”, “Nu voi demisiona. S-a produs o eroare, insa ne vom asigura ca, in viitoarele noastre rapoarte, va exista o mai mare coerenta”, a declarat Pachauri.

Regretabila eroare a aparut de la “proceduri care nu au fost executate corect”.

Potrivit AFP, in 2007, in cel de-al patrulea raport al sau, care i-a adus premiul Nobelul pentru Pace, GIEC a estimat ca ghetarii din Himalaya se vor topi mai repede decat alte formatiuni similare din lume si “ar putea sa dispara pana in 2035 sau chiar mai repede”. Raportul GIEC are autoritate mondiala in ceea ce priveste evaluarea incalzirii globale si a impactului sau. Rezultatele sale sunt confirmate de oameni de stiinta si verificate de editori

Raportul “facea referire la rate de retragere si la o data de disparitie a ghetarilor din Himalaya nefondate”, a anuntat grupul de experti ONU saptamana aceasta. Sambata, intr-o conferinta de presa, Pachauri a apreciat ca aceasta “regretabila eroare” a provenit de la “proceduri care nu au fost executate corect”.

GIEC a apreciat, in acelasi timp, ca rezultatele generale ale raportului, care estimeaza ca topirea ghetarilor din Himalaya, Anzi si alte regiuni se va accelera sunt “solide” si “adevarate”. Organizatia a reafirmat si faptul ca rezultatele topirii ghetarilor vor fi “devastatoare”.

Sursa: http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/Topirea-ghetarilor-din-Himalaya-558.html

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s