ONU:Daca nu ai ce manca, ai 3 optiuni:sa te revolti, sa migrezi sau sa mori

graficul indicelui preturilor alimentelor

Organizatia pentru Alimente si Agricultura (OAA) a ONU a avertizat joi ca preturile alimentelor au atins niveluri record in ianuarie. Iar ingrijorarile continua in privinta perioadei urmatoare, atentioneaza specialistii.


Organizatia Natiunilor Unite (ONU) anticipeaza o perioada de fluctuatie a preturilor alimentelor si probleme de aprovizionare, la nivel mondial, din cauza unor factori precum conditiile meteo nefavorabile. “Intram intr-o era a volatilitatii preturilor alimentelor si perturbari in aprovizionare.

Este o problema foarte serioasa pentru intreaga lume. Daca oamenii nu au ce manca, au doar trei optiuni, se pot revolta, pot migra sau pot muri. Avem nevoie de un plan de actiune mai bun“, a declarat directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, Josette Sheeran, citat de Reuters.

ONU considera ca statele lumii ar trebui sa abordeze foarte serios problema asigurarii surselor de alimente, a mentionat el.

Indicele preturilor alimentare a ajuns la valoarea record de 230 de unitati, potrivit celei mai recente statistici a Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a ONU.

porumb

Este pentru a saptea luna consecutiva in care indicele are recordul istoric, dupa ce in 2008 se inregistrau valori asemanatoare (200 de puncte) si se inregistrau revolte in mai multe state.

Indexul masoara modificarile preturilor, de la o luna la alta, pentru un cos compus din cereale, seminte oleaginoase, lactate, carne si zahar.

Sursa: stirileprotv.ro

4 gânduri despre „ONU:Daca nu ai ce manca, ai 3 optiuni:sa te revolti, sa migrezi sau sa mori

  1. Asta intr-adevar va fi o problema, si nu se va putea solutiona doar prin schimbarea unor politici economice sau financiare. Pina la urma, probabil peste 20 sau 30 ani, oamenii vor trebui sa fie capabili sa isi puna in activitate bioresursele organismului (care in prezent sunt pierdute inconstient si haotic) si sa reuseasca sa supravietuiasca cu hrana in cantitati reduse dar fara a suferi de foame. O alta posibila varianta ar fi aparitia unor conflicte, razboaie pentru resurse si apa, scaderea sistemului imunitar si aparitia de noi boli intr-un ritm in care stiinta nu va fi capabila sa ofere solutii rapide. Bioresursele organismului ofera posibilitati nebanuite, adaptare rapide la conditii severe de clima, supravietuire cu necesitati alimentare mai reduse, vitalitate crescuta si protectie la imbolnaviri. E foarte greu de realizat aceasta dar nu e imposibil. Vorbesc din experienta personala, documentata si publicata in cartea mea „Biotransformari sub Influenta Psihicului”, accesibila si pe net sub forma unui rezumat promotional.

  2. cred ca asta ar fi cea de-a 4 optiune, la cele 3 si intr-un anume fel eu cred in ideea ca specia umana va gasi solutiile si va trece peste aceasta stare de criza, in ciuda tuturor profetiilor care prevad o disparitie. O combinatie intre cele 4 optiuni prezentate va favoriza mentinerea speciei umane pe planeta si probabil ca peste 100 ani ce-a de-a 4-a optiune va fi cunoscuta si inteleasa de marea majoritate, intr-o forma sau alta.

  3. Ba nu avem tri optiuni ci patru ….singura viabila este sa i alungam in ”IAD” pe dragalasii de illuminati si atunci totul va fi ok.

Lasă un comentariu