Gaddafi: Va fi un jihad islamic în Mediterana

Liderul libian Muammar Gaddafi schiţează o perspectivă catastrofală pentru omenire, în care oamenii lui ben Laden vor impune teroarea în bazinul Mediteranei, iar valurile de imigranţi vor invada Europa, fără a mai putea fi stăvilite, relatează NewsIn.

“Va fi un jihad islamic în faţa voastră, în Mediterana (…) Oamenii lui ben Laden vor impune răscumpărări pe pământ, dar şi pe apă. Vom reveni la timpurile lui Barbăroşie, ale piraţilor, ale otomanilor care impuneau răscumpărări pentru nave. Va fi cu adevărat o criză mondială şi o catastrofă pentru întreaga lume”, a avertizat liderul libian, vorbind, într-un interviu acordat publicaţiei franceze le Journal du Dimanche, despre perspectiva în care forţele rebele din Libia ar avea câştig de cauză.

El spune că al-Qaida a dat instrucţiuni celulelor în aşteptare pe care le are în Libia să se activeze. “Tinerii nu cunosc al-Qaida, nici ideologia acestei organizaţii. Dar membrii acestor celule merg până într-acolo încât le dau pastile halucinogene (…) Astăzi, tinerii au prins gustul acestor pilule şi cred că mitralierele sunt un fel de focuri de artificii”, a explicat Gaddafi faptele care au generat situaţia actuală din Libia. “Sunt uluit că nu se înţelege că aici este vorba despre o luptă împotriva terorismului (…)”, a adăugat liderul libian. “Serviciile noastre de informaţii cooperează. V-am ajutat mult în ultimii ani! Şi atunci de ce, când noi suntem într-o luptă împotriva terorismului, aici, în Libia, nu ne veniţi în ajutor?!”, a ţinut să remarce Muammar Gaddafi.

Ca şi în alte intervenţii ale sale, Gaddafi neagă existenţa unei crize a regimului său. “La noi, puterea este a poporului. Nu avem ce preşedinte să demisioneze, parlament de dizolvat, alegeri falsificate, Constituţie pe care să o amendăm. Nu avem cereri de justiţie socială, pentru că aici, poporul este cel care decide. Eu nu am putere cum aveau Ben Ali sau Hosni Mubarak”, a spus liderul libian, referindu-se la fostul preşedinte al Tunisiei şi respectiv al Egiptului, forţaţi să plece de la putere în urma unor revolte populare.”Regimul de aici, din Libia, merge bine. Este stabil”, a dat asigurări liderul libian.

În antiteză, el a schiţat perspectiva care dă coşmaruri europenilor – în afară de ameninţarea teroristă, ei se vor confrunta şi cu valuri de imigranţi africani. “Vreau să mă fac bine înţeles: dacă se recurge la ameninţare, dacă se ajunge la destabilizare, vom merge către confuzie, vom ajunge la ben Laden, la grupări înarmate. Iată ce se va întâmpla. Veţi avea imigraţie, mii de oameni care vor invada Europa din Libia. Şi nu va mai fi nimeni ca să-i oprească”, a spus liderul libian menţionând în context “spectrul ameninţării islamice”.

Cât despre violenţă, Gaddafi a negat categoric că ar fi tras asupra populaţiei, arătând că, dimpotrivă, Occidentul este cel care foloseşte astfel de metode împotriva civililor. “Eu n-am tras niciodată asupra poporului meu! Şi nu credeţi că regimul algerian de ani de zile combate extremismul islamist făcând uz de forţă?! Şi nu credeţi că israelienii bombardează Gaza şi există victime civile din cauza grupurilor armate care se află acolo?! Şi în Afganistan sau în Irak, nu ştiţi că armata americană face regulat victime în rândul civililor? NATO n-a tras niciodată în civili în Afganistan?! Aici, în Libia, noi n-am tras în nimeni!”, a conchis liderul libian.

(n.r. – În ciuda acestor asigurări date de liderul libian, zilele acestea presa internaţională a preluat pe larg mărturia făcută la televiziunea canadiană a unui refugiat din Libia, angajat al unei companii petroliere, care a văzut cum trupele lui Gaddafi au ucis în bătaie şi au torturat până la moarte doi dintre colegii săi. Refugiatul a fost evacuat din Libia cu ajutorul serviciilor consulare româneşti, care i-au facilitat zborul cu o aeronavă până în România, de unde bărbatul s-a întors în Canada.)

Gaddafi a cerut, în interviul pentru le Journal du Dimanche, ca o echipă de anchetă a Naţiunilor Unite sau a Uniunii Africane să vină în Libia. “Vom permite acestei comisii să meargă pe teren, să vadă cu propriii ochi, fără nicio piedică”, a promis liderul libian. El a mai spus că Franţa “are mari interese în Libia” şi a arătat că a “lucrat mult cu Sarkozy“. De aceea, “Franţa ar fi trebuit să fie prima care să trimită o comisie de anchetă”, a opinat Gaddafi. El şi-ar dori ca Parisul să preia repede conducerea comisiei de anchetă, să blocheze rezoluţia ONU din Consiliul de Securitate şi să oprească “intervenţiile străine din regiunea Benghazi”.

Gaddafi a vorbit în interviul pentru le Journal du Dimanche şi despre averea sa personală, negând categoric că ar avea ceva pus deoparte. Totul, spune liderul libian, aparţine statului. “Provoc pe toată lumea să dovedească faptul că eu aş avea un singur dinar pentru mine!”, a declarat sfidător liderul libian. El a spus că blocarea bunurilor “este o piraterie în plus” impusă banilor statului libian. “Vor să fure banii statului libian şi mint, spunând că sunt banii Ghidului (revoluţiei – n.r.)!”, a spus Gaddafi. El a cerut o anchetă internaţională care să demonstreze cui aparţin aceşti bani. “Cât despre mine, sunt liniştit. N-am decât acest cort”, a încheiat Gaddafi, celebru pentru cortul de beduin în care locuieşte şi pe care obişnuia să îl ia cu sine în orice deplasare.

Sursa : romanialibera.ro

Publicitate

3 gânduri despre „Gaddafi: Va fi un jihad islamic în Mediterana

  1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specially the last part geeadefebeed

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s