2010 este Anul european de lupta impotriva saraciei

2010 este „Anul european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale”. Timp de un an, in statele membre, precum si in Islanda si Norvegia, vor avea loc diverse evenimente care sa atraga atentia asupra saraciei – fenomen cu impact nu numai la nivel individual, dar si asupra dezvoltarii economice. Uniunea Europeana a alocat 17 milioane de euro pentru Anul european de lupta impotriva saraciei, aceasta suma urmand a fi completata de contributii ale statelor membre, informeaza Radio Romania.

Lansarea oficiala va avea loc pe 21 ianuarie la Madrid, sub presedintia spaniola a Uniunii Europene. Aproximativ 80% dintre europeni cred ca saracia este principala problema in tara lor.

La 10 ani dupa lansarea Strategiei de la Lisabona pentru locuri de munca si dezvoltare, multi europeni traiesc inca in saracie. 80 de milioane sunt expusi riscului saraciei, din care 19 milioane sunt copii.

Comisia Europeana a pus la punct un program de activitati care vor avea loc in toate statele membre si cele partenere, activitati care sa sensibilizeze opinia publica si care sa contribuie la combaterea stereotipurilor si a stigmatizarii, la constientizarea beneficiilor aduse de o societate in care saracia este eradicata.

Uniunea Europeana a alocat 17 milioane de euro pentru Anul european de lupta impotriva saraciei, aceasta suma urmand a fi completata de contributii ale statelor membre. Romania va primi putin peste 350.000 de euro pentru aceste activitati, urmand sa contribuie cu o suma cel putin egala.

Cititi si \”2010 va fi cel mai fierbinte an din istorie\”

Lasă un comentariu