Senatorul american John McCain critica Franta care vinde nave Rusiei: Un pericol pentru unii aliati ai SUA

 

nava_Mistral

Cumpărarea navei de tip Mistral de către Rusia constituie un pericol pentru unii aliaţi ai SUA, a declarat senatorul american John McCain, relatează RIA Novosti, citata de NewsIn.

“Mă opun categoric vânzării de nave tip Mistral Rusiei. Această navă constituie un pericol pentru unii dintre prietenii SUA şi aliaţii NATO. Sunt îngrijorat de această decizie capabilă să creeze un precedent nefericit în cadrul NATO pentru sporirea vânzărilor se armament către Guvernul rus”, a declarat republicanul.

Vicepremierul rus Igor Secin şi ministrul francez al Apărării, Alain Juppe au semnat marţi un acord ce prevede construirea a două nave tip Mistral pentru Rusia.

Administraţia americană încă nu a comentat oficial.

Mistral este o navă de război polivalentă care poate transporta elicoptere, tancuri de asalt sau poate găzdui un stat major sau un spital.

Marina franceză dispune de două vase de acest tip, numite BPC (bâtiment de projection et de commandement, vas de proiectare şi comandament) – Le Mistral şi La Tonnerre. Acestea sunt cele mai mari două nave franceze, după port-avioanele Charles de Gaulle. Au o lungime de 199 de metri, o lăţime de 32 de metri şi o greutate de 21.600 de tone.

Puntea lor este destul de mare pentru a găzdui simultan 16 elicoptere. Nava poate primi şi patru vase de debarcare sau două hidroglisoare ale marinei americane, iar hangarele pot adăposti 13 tancuri Leclerc şi 100 de vehicule.

Spitalele de campanie instalate pe Mistral numără 69 de paturi, 900 de metri pătraţi sunt la dispoziţia statelor majore şi 450 de soldaţi de infanterie pot fi găzduiţi.

Navele de comandament şi de proiectare, care pot servi la debarcarea trupelor într-un teatru de operaţii, sunt echipate cu două motoare electrice alimentare de motoare diesel şi orientabile 360 de grade, fabricate de compania britanică Rolls Royce. Aceste motoare oferă o manevrabilitate excepţională şi propulsează vasele cu o viteză maximă de 19 noduri.

Sursa :ziuaonline.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s