Decizie de ultimă oră a Pfizer. A decis să le retragă: Prezintă risc de cancer

Medicamentele pentru hipertensiune sunt de ajutor, dar acestea pot avea efecte secundare grave. Acum s-a aflat ce a decis compania Pfizer.

Gigantul farmaceutic a dispus retragerea loturilor unor medicamente pentru hipertensiune arterială distribuite sub trei nume. Accuretic şi cele două versiuni generice ale sale distribuite de Greenstone – comprimatele quinapril şi hidroclorotiazidă şi comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazidă – fac obiectul retragerii. Compania și-a asigurat publicul că nu există niciun risc imediat pentru pacienții care au luat deja acest medicament, informează Womansworld.

În comunicatul remis, Pfizer a anunțat retragerea voluntară a medicamentului Accuretic împreună cu două versiuni generice distribuite de Greenstone: comprimatele quinapril şi hidroclorotiazidă şi comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazidă. După cum a explicat compania, aceste trei medicamente conțin substanțe chimice numite nitrozamine, iar cantitatea din fiecare produs depășește nivelul zilnic acceptabil (26,5 nazogastric/ng pe zi).

Nitrozaminele pot crește riscul de cancer

Nitrozaminele, dintre care mulți sunt compuși care cauzează cancer, se găsesc în mod obișnuit în alimente precum pește, carne, apă și bere.

„Nitrozaminele sunt comune în apă şi alimente, inclusiv în carnea crudă şi cea la grătar, lactate şi legume. Toată lumea este expusă la un anumit nivel de nitrozamine. Aceste impurităţi pot creşte riscul de cancer dacă oamenii sunt expuşi la ele peste niveluri acceptabile pe perioade lungi de timp”, a precizat Pfizer.

De asemenea, compania a menționat că nu cunoaște încă efectele adverse raportate care ar putea avea legătură cu această retragere.

Pfizer sfătuiește persoanele care iau aceste medicamente să discute cu medicul despre opțiuni alternative de tratament pentru hipertensiune arterială. În plus, pacienții nu ar trebui să-și schimbe medicația, înainte de a discuta mai întâi cu medicul.

Cum poate fi controlat, în mod natural, nivelul tensiunii arteriale

Controlul zilnic al tensiunii arteriale este mai simplu decât credeți. Reducerea cantității de sare este cea mai bună cale. Motivul? Excesul de sodiu din organism atrage apa în vasele de sânge. Aceasta crește presiunea pe pereții vaselor de sânge, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale.

Așadar, înlocuiți sarea cu condimente precum oregano, turmeric și mărar. De asemenea, alimente precum cartofii, iaurtul grecesc degresat și sucul de portocale, sunt asociate cu o mai bună sănătate cardiacă. Pe lângă o dietă echilibrată, un stil de viață activ este o altă modalitate naturală de a ține sub control tensiunea arterială.

Sursa : https://www.capital.rol

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s