Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei.

Ei bine, iata cateva detalii despre recentul mega scandal ce precede summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei, ce urmeaza sa se desfasoare pe 13 decembrie.

Transcriptul:
Hackerii de pe internet afirma ca e-mailuri confidentiale ale oamenilor de stiinta arata ca datele care arata schimbarile climatice au fost “aranjate”. Cercetatorii au “aranjat cartile” ca sa para ca incalzirea globala este cauzata de activitatea umana decat de un fenomen natural frecvent.
Suntem in direct cu Peter Lilley, fost sef al cabinetului ministrului Margaret Thatcher si John Major, este aici cu noi ca sa discute despre “afacerea climatica”.
Prez. TV: Mr Lilley,va multumim ca v-ati alaturat noua. Daca aceste afirmatii doveditoare despre conspiratie sunt adevarate de ce credeti ca aceste manipulari exista si cine ar profita de pe urma acestora?
Mr. Lilley: Nu cred ca e vorba de o conspiratie constienta, ci de una inconstienta, adica de un grup de cercetatori care citind e-mailurile lor sunt loiali intr-un asa fel unul altuia incat sunt mai determinati sa isi dea dreptate unul altuia decat adevarului real. Asadar daca faptele nu mai corespund cu teoria lor atunci incearca sa schimbe adevarul decat sa isi schimbe teoriile. Iar cei care beneficiaza de pe urma lor sunt chiar cercetatorii pentru ca ei se cred moral superiori, conducand un fel de “cruciada” pentru salvarea lumii si cred profund in telul lor chiar daca dovezile ii contrazic si totodata primesc sprijin de la guvern pentru a continua astfel de cercetari si nu ar primi nimic daca ar ajunge la concluzii opuse.
Prez. TV: Asadar acest fel e-mail-uri descoperite daca sunt originale s-ar dovedi o adevarata bomba mediatica impotriva miscarii ecologiste nu e asa ?
Mr. Lilley: Ar putea fi, si cercetatorii sunt ingrijorati ca email-urile ar putea fi adevarate desi cred ca ar fi fost “filtrate” dar nu cred ca sunt, si nu exista nici o dovada sau sugestie pina acum ca ar fi. Ar fi o lovitura data credibilitatii lor, dar e atat
de delicat momentul, am temeri ca pe atat de mare e suma investita in aceasta teorie incat va lua si mai mult timp decat aceasta demascare sa ne debarasam de ea.
Prez. TV: Si care ar fi opinia dvs. legata de acest lucru? Credeti ca companiile energetice ar putea profita de pe urma acestor teorii a incalzirii globale si ca nu e legata de activitatea OMG-urillor (Organisme modificate genetic)? Credeti
ca exista vreo conspiratie in acest sens?
Mr. Lilley: Cu siguranta am citit aceste e-mail-uri si documente si am observat ca “adjustau” si manipulau datele, ascunzand dovezile ce le detineau din interior, continuand sa isi exprime siguranta la exterior, exista si dovezi ca au modificat coduri de calculator pentru a elimina dovezi recente ale racirii climei ale ultimei decade, lumea nu s-a incalzit asa cum sugereaza teoriile lor si ar fi trebuit, ci de fapt s-a racit. Asadar au taiat asta din calculatoare si din diagramele pe care le produc si deseamenea au alterat si selectat date din trecut care au eliminat date despre perioada de incalzire din timpul evului mediu cand lumea era mai calda decat este acum, pentru ca daca era mai cald atunci decat acum cand noi ardem atatea hidrocarburi inseamna ca nu doar din cauza lor se schimba climatul.

Continuare…

Lasă un comentariu