MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii

Ideea de fond a acestui film este aceea că, în curând, toată hrana acestui pământ va fi în proprietatea unor corporaţii de genul Monsanto.

„Monsanto, compania producătoare de organisme modificate genetic, obţine profituri uriaşe de pe urma crizei mondiale 

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre o iminentă criză alimentară la nivel mondial. Cine are interesul să speculeze frica bazală a oamenilor de a nu muri de foame? Cine o alimentează şi cine profită de pe urma ei?
Tot mai mulţi politicieni propagă, cu ajutorul mass-media, ideea crizei alimentare. În paralel, ei fac şi o intensă publicitate organismelor modificate genetic, pe care le prezintă drept „salvarea omenirii” sau „singura soluţie de combatere a foametei”. Cu o astfel de susţinere politică şi mediatică, nu este de mirare că firmele producătoare de organisme modificate genetic fac profituri astronomice, în ciuda faptului că aceste produse sunt extrem de nocive pentru sănătate şi dăunătoare pentru mediu.
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) arată într-un raport că 37 de ţări din lume suferă de pe urma diminuării resurselor alimentare sau a foametei. De la începutul lui 2008, preţul orezului, porumbului şi al soiei a crescut semnificativ. Aceste creşteri sunt puse pe seama preţului petrolului, a modificărilor climatice, a sărăcirii solului şi chiar a cultivării de plante pentru biocombustibili. Toate acestea sunt însă nişte false probleme. La ora actuală există suficiente dovezi care arată cum este menţinut în mod artificial preţul ridicat al petrolului, cum este descurajată utilizarea unor surse alternative de energie şi combustibili, cum este manipulată clima prin încurajarea poluării şi utilizarea unor tehnologii criminale de genul HAARP.
Sunt trecute însă sub tăcere interesele unor megacorporaţii, precum Monsanto şi modul în care acestea trag toate sforile posibile pentru a-şi crea un cadru proprice de vânzare a produselor proprii. Având susţinere politică la cele mai înalte niveluri, astfel de megacorporaţii ajung să stabilească preţurile la alimente. Într-un mod insidios, ele subminează activitatea micilor fermieri, care, pentru a supravieţui, sunt nevoiţi să se reprofileze pe cultivarea produselor modificate genetic.
În timp ce omoară totul în jur, Monsanto obţine profituri astronomice. În 2007 a avut câştiguri de un miliard de dolari, în creştere cu 290% faţă de cele din 2005. Spre comparaţie, firma Exxon Mobil, una din cele mai mari din lume, a avut o creştere de doar 12% în 2007. Iar pentru 2009, Monsanto a anunţat o creştere a preţului seminţelor de porumb, unul din produsele pe care le-a impus deja pe piaţă, cu 35%.
Într-un interviu, directorul executiv al Monsanto, Hugh Grant, îşi manifesta satisfacţia faţă de aceste rezultate, dezvăluind totodată şi „cheia succesului” companiei pe care o conduce: „actualele îngrijorări mondiale cu privire la combustibili şi alimente ne-au oferit oportunităţi semnificative de piaţă.”
<
Citeste despre Codex Alimentarius
>

Un gând despre „MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii

  1. Daca se tot urmareste scaderea nr. populatiei de ce nimeni nu vizeaza Indienii din india care sunt niste tigani Afganistan si Pakistan sunt tot indieni si ce nu-i mai suport cand i-si fac mancarurile lor cu curii

Lasă un comentariu