India – Monsanto a testat in secret si ilegal porumb modificat genetic, fara a avea aprobare

1 porumb modificat gnetic

Rapoarte recente venite din India spun ca Monsanto- gigantul multinational specialist in  biotehnologie- a incalcat legea din nou prin plantarea clandestina a porumbului sau modificat genetic (GM), fara a primi aprobarea de a face acest lucru. Nitish Kumar, Ministrul-sef al statului indian Bihar, a scris recent o scrisoare Ministrului mediului din India, Jairam Ramesh, in care explica situatia. Cu doar cateva zile mai devreme, Ramesh refuzase companiei Monsanto permisiunea de a planta culturi de orice fel.

Cand el a descoperit ca Monsanto planuise, alaturi de Comisia de aprobare a ingineriei genetice din India (GEAC) si de Consiliul indian pentru cercetare in agricultura (ICAR), sa planteze porumb modificat genetic (GM), fara aprobarea oficial?, Kumar a fost indignat. Kumar scrisese anterior o scrisoare lui Ramesh, prin care-si reconfirma opozitia sa fata de porumbul modificat genetic, si la scurt timp dupa aceea Ramesh a cerut GEAC sa blochezae plantarile de porumb ale Monsanto, pe care le aprobase anterior, in Decembrie.
Totusi se pare ca Monsanto a continuat sa planteze porumb modificat genetic in mai multe locatii din Bihar, precum si in alte cateva state indiene, chiar daca aprobarea finala era inca in curs de acordare. Si GEAC si ICAR par sa fi fost de acord cu agenda Monsanto de la inceput, deoarece au permis companiei sa continue cu plantari sale experimentale.
“Acest lucru este absolut socant, venind dupa revizuirea brinjal Bt, prima cultura alimentara ce a fost introdusa in India. Este inselatorie !” a declarat Suman Sanju de la Gene Campaign, o organizatie ce opereaza la nivel local cu scopul de a proteja control local asupra resurselor genetice si suveranitatea alimentara. “Permisiunea a fost data pe furis. Acest lucru nu este drept. Ne opunem cu tarie. Permisiunea ar trebui sa fie retrasa pentru toate statele, nu doar pentru Bihar. ”

Monsanto a incalcat, de asemenea, cerintele privind “distanta de izolare”, care restrictioneaza plantarea GM la o anumita distanta de plantatiile nemodificate genetic.

Incidentele anterioare au aratat ca plantele modificate genetic pot foarte usor contamina pe cele nemodifcate si pot ruina integritatea unor domenii intregi de cultura.

Sursa : Codexalimentarius.info

Citeste :

Porumbul modificat genetic (MONSANTO)este toxic pentru organele interne. El este cultivat si in Romania cu sustinerea Guvernului

Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium

Vezi :

MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii

Un gând despre „India – Monsanto a testat in secret si ilegal porumb modificat genetic, fara a avea aprobare

  1. Miting la Ministerul Sănătății
    Către: rapcea@gmail.com

    De Ziua Mondială a Sănătăţii, joi 7 aprilie 2011, Coaliția Împotriva Statului Polițienesc organizează, între orele 14-16 un miting în fața sediului Ministerului Sănătății, Intr. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1 (colt cu Ministerul Administratiei si Internelor).
    Denunţăm genocidul practicat împotriva poporului român de actualii guvernanţi.
    Cerem demiterea ministului ungur al sănătății, Cseke Atilla, cerem demiterea preşedintelui Casei Naţionale de asigurări de sănătate Nicolae Lucian Duta, care duc la îndeplinire planurile criminale împotriva românilor.
    Sunt chemați să participe la acest miting toți cei care au nemulțumiri cu privire la închiderea spitalelor, falimentarea medicilor de familie, sistemul de asigurări de sănătate, medicamentele compensate, condițiile mizere din spitale, și nu în ultimul rând, CU PRIVIRE LA CĂRȚILE DE SĂNĂTATE CU CIPURI – obligatorii începând din acest an, REȚETA ELECTRONICĂ ȘI FIȘA MEDICALĂ ELECTRONICĂ.

    Pentru detalii organizatorice, persoana de contract:
    Preşedintele Coaliţiei Împotriva Statului Poliţienesc,
    dl. Ene Viorel, tel. 0766482999
    e-mail: ene.libertate@gmail.com


    Publicat de către Mihai Rapcea la Povestea mea , 3/30/2011 10:07:00 AM


    ––––––––––––––––––––
    BAROUL BUCURESTI
    CABINET AVOCAT RAPCEA MIHAI
    tel. 0727673376; 0788170544
    fax: 0318162186
    ––––––DISCLAIMER–––––––-
    Acest e-mail este proprietatea exclusiva a Cabinetului de Avocatura RAPCEA MIHAI. Informatia prezenta in acest mesaj este confidentiala si se adreseaza numai persoanei fizice sau juridice mentionate ca destinatara, precum si altor persoane autorizate sa-l primeasca. Daca nu sunteti destinatarul acestui e-mail, va rugam sa-l stergeti din sistem fara a citi, copia sau distribui continutul catre alte persoane. Dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii , fara acordul expeditorului , sunt strict interzise si atrag raspunderea civila si penala. Va multumim pentru sprijinul acordat in pastrarea confidentialitatii corespondentei noastre.

Lasă un comentariu