Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”

Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”

Astă vară, un fenomen i-a surprins atât pe medici, cât și pe autorități. În schimbul unei sume de bani considerabile, puteai să-ți cumperi un certificat verde, dar fără a te vaccina. Acest fenomen a căpătat numele de „vaccinați la chiuvetă”.

Ajunși la spital cu forme grave, aceștia declarau că s-au imunizat împotriva COVID, ei figurând drept „vaccinați”, însă realitatea era alta.

Operațiunea era simplă. Persoanele optau pentru vaccinurile de tip monodoză, iar în schimbul a 500-1500 de euro, primeau certificatul verde, iar vaccinul ajungea să fie aruncat la chiuvetă.

„Este un fenomen ”vaccinarea la chiuvetă”, în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri.”, a explicat medicul Cristian Oancea.

Ce se întâmplă cu „vaccinații la chiuvetă” ce vor să se imunizeze pe bune?

Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, a transmis că „Pacienții vaccinati fictiv nu pot beneficia de vaccinare corectă decât dacă se autodenunță”, conform ziare.ro

În luna august, peste 370 de certificate erau verificate, deoarece se suspecta a fi false. Abia în luna septembrie au apărut primele sesizări împotriva medicilor ce participau la aceste imunizări false.

Medicii ce participă la aceste imunizări false riscă pedeaspa cu închisoarea de la 2 la 7 ani, dar și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică și exercitarea profesiei.

De asemenea, certificatele verzi au început să fie comercializate în cadrul grupurilor de Facebook, pentru sume considerabile de bani.

Sursa: https://www.b1tv.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s